Publicat el 25 de Març de 2016, una tal pandèmia va fer que només es pogués presentar en directe en 4 ocasions durant aquell estiu.

Un tal Pere mirava per la finestra el dia que a l’escola explicaven com trobar aquella activitat que ens apassiona i se’ns dóna bé.

Amb aquest tercer disc, després d’uns anys de passejar com un bon barrufet rondinaire per rutines mal pagades i fer-se el pesat en la recerca de la felicitat, Un tal Pere ens presenta 10 cançons al voltant d’una sola idea: el moviment.

Cal fer coses, les que sigui, per aprendre’n, per gaudir-les. Encara que allò que fem tingui imperfeccions, i ens surtin “Les fotos mogudes”.


Les cançons

Els nous pirates

Nits d’estiu

Calma aparent

Una cinta recopilatòria

Tal com estem

Les sabates que portem

Tanquen el teatre

La muntanya

Cavaller a les fosques

Aura


L’enregistrament

El disc va ser enregistrat integrament a Aviram Estudi de Manresa per l’Albert Palomar, que a més de fer mescla i màster, hi va enregistrar les guitarres elèctriques i algunes segones veus.

Influències directes de les cançons per ordre d’aparició: Albert Palomar, la pel·lícula “Alta Fidelitat”, la cançó Towers de Bon Iver, la cançó “Mentre floreixen les flors” de Mishima i Los Piratas.

Hi col·labora a la cançó “Calma Aparent” en David Mullor dels “ix!”, en Pep Tormos de “Sense Sal” posa la trompeta a dues cançons, en Lars Serra hi aporta els teclats, en David Amat de “The Harlock” i “L’exèrcit d’Islàndia” hi posa la bateria. Els baixos van a càrrec de Joan Giralt de “De tu a tu”.

Pere Traserra hi posa les cançons, la guitarra acústica, la veu i l’ukelele.


La portada

Quan fer una fotografia requeria aturar-se un instant i pensar, calia valorar les fotos mogudes, així que una càmera antiga, només calia una càmera antiga.